GAZİANTEP İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ne Yenilir?

       Gaziantep’e geldiğinizde, sabah kahvaltıda isterseniz başlangıcı yöresel Beyran Çorbası ile yapabilirsiniz. İsterseniz Kuzu Ciğer (cağırtlak) Kebabı, isterseniz de bol kaymaklı, çekilmiş Antepfıstıklı ve şekerli Katmer ile başlayabilirsiniz. Yöresel ev yemeklerinden olan, bayram sabahlarının ve misafirlerin ağırlanmasında ana yemek olan Yuvarlama’nın, dolmaların, bol sebzeli ve sarımsaklı Lahmacun’un, mevsimine göre Patlıcan, Sarımsak, Soğan, Keme, Yeni Dünya (Malta Eriği) kebaplarının tadına bakmadan gitmeyin. Ali Nazik Kebabı’nın tadını Gaziantep’ten başka hiçbir yerde bulamayacağınızı iddia edebiliriz. Tüm bu yemeklerin yanında Baklava, Havuç Dilimi Baklava, Şöbiyet, Dolama, Antepfıstıklı Kadayıf’ın tadına bakmadan Gaziantep’te ayrılmayın.

  
  • KATMER.jpg
  • BEYRAN.jpg
  • BAKLAVA.jpg
  • YUVARLAMA.jpg
  • PATLICAN KEBABI.jpg
  • LAHMACUN.jpg